Meer weten?

Maak jouw klanten blij met mooie acties

7 tips voor succesvolle herfstacties

Wij geven je graag tips die je kan toepassen in jouw onderneming om jouw klanten blij de herfst in te helpen!

De overgang van de heerlijke warme zomer naar de herfst is voor veel mensen lastig om te accepteren, want over het algemeen houden we allemaal enorm veel van de zomer!

Máár de herfst brengt ook heel veel gezelligheid met zich mee en hier kun je beter maar je voordeel mee doen. Wij geven je daarom 7 tips die jij kunt toepassen om jouw klanten nét een stukje blijer te maken.

 1. Een gratis product ter introductie
  Als er iéts is waar een consument blij van wordt, dan is dat van cadeautjes. Geef nou toe, dat vind jij ook superleuk. 

  Natuurlijk is dit geheel afhankelijk van jouw type onderneming. Verkoop je accessoires, kleding en of cosmetica, geef dan bij een bepaalde besteding een product weg wat jij goedkoop hebt kunnen inkopen. Zo besteden klanten waarschijnlijk net wat meer, zodat ze kunnen profiteren van het leuke extraatje.

 2. Een stukje herfsttaart?!
  Heb je een restaurant of een café, verwen je klanten dan met een extraatje. Dit kleine gebaar kan net dat stukje extra waardering bij je klanten opwekken. Snijd bijvoorbeeld jouw herfsttaart door 4en en trakteer je klanten hiermee bij een kop koffie. Een bijkomend voordeel is ook nog, dat ze de taart misschien direct of de volgende keer zullen bestellen.

  Heb je een restaurant, geef dan een kleine herfst amuse aan je gasten. Dat zullen ze zeker waarderen!

 3. De herfstcollectie promoten
  Alle zomerkleding gaat weer de zolder op, tijd voor een geupdate herfstgardarobe! Nodig jouw klanten uit voor een VIP avond waarop jij jouw nieuwe herfstcollectie kan laten zien. Verwen ze met een lekker hapje en een drankje en je zult gegarandeerd mooie sales draaien. Daarnaast kan je de tijd nemen om jouw klanten te adviseren over de laatste trends en gaan ze ongetwijfeld met een nieuwe herfst outfit de deur uit.

 4. De geur van de herfst
  Iedereen zijn zintuigen worden extra beïnvloed door geur, dus doe hier je voordeel mee! Heb je bijvoorbeeld een wasstraat, geef jouw klanten dan een lekker geurende accessoire mee voor in de auto.

  Wat is het voordeel hiervan? 1. Ze denken onbewust aan jou wanneer ze de auto in stappen en de geur ruiken en 2. Doordat jouw naam top of mind blijft, komen ze sneller terug. Dus, bestellen die lekkere geurbundeltjes!

 5. De rustige dinsdag
  Is het op jouw dinsdag extra rustig? Wacht dan niet af tot het toch een keer druk gaat worden, maar stel een leuke actie op. Verkoop dan bijvoorbeeld jouw herfst stoofpot voor de helft of dat lekkere broodje warm vlees.

 6. Een herfstboeket
  Niet iedereen zit er al op te wachten om alle herfstdecoratie van de zolder af te halen, maar een gezellig boeket is nooit weg. Maak wat mooie herfstboeketten, die je kan verkopen tegen een leuke prijs. Hier worden klanten ongetwijfeld blij van!

 7. Een verwenbehandeling voor je gezicht of lichaam
  Je huid heeft in de zomer flink wat te verduren gehad of je je nou goed hebt ingesmeerd of er iets minder streng mee bent omgegaan. Door een speciale herfstbehandeling aan te bieden, zorg je ervoor dat klanten ervan bewust worden dat hun huid een extra boost kan gebruiken om de wintermaanden met een drogere huid voor te zijn.

  Ditzelfde kan je uiteraard doen voor een lichaamsbehandeling. Waar de klanten in de zomer niet zaten te wachten op extra hitte, vinden ze het nu misschien wel heel lekker om een herfst hot stone massage te krijgen!

We hopen je hiermee wat tips en inspiratie te hebben gegeven om het herfst thema in jouw voordeel in te zetten.

Ben je al klant en wil je dat we met je meedenken over welke acties jij het beste kan toepassen, dan doen we dat natuurlijk graag. Stuur ons daarvoor een e-mail op marketing@klantkaart.nl en we helpen je graag mee om een mooie nieuwsbrief naar al jouw klanten te sturen.

Happy herfst!

Deel deze blog:

Onze branches

Een bewezen spaarsysteem bij meer dan 3000 ondernemers in Nederland en België

Bekijk onze referenties